sunnuntai 24. toukokuuta 2009

Kehruukausi The Spinning Season

Viime viikon kehruutapaamisen jälkeen olen viihtynyt rukin vieressä. Päätin silloin saada valmiiksi talvella aloittamani ruskean langan. Lauantaina tein ensimmäisen säikeen valmiiksi (siitä puuttui vain vähän) ja sunnuntaina oli sitten toisen säikeen vuoro. Kertaamaan pääsin vasta viikolla. Lanka on keskimäärin ohuen sukkalangan vahvuista, ehkäpä jopa hiukan ohuempaa. Villa on tässä projektissa Etsystä tilaamaani Blue Faced Leicesteriä.


I have been spinning a lot after spinning meet up last week. I finished this brown BFL last wee, it's about fingering or light fingering weight.
Kun ensimmäinen lanka oli valmis halusi seuraava projekti rukille. Otin työn alle viime elokuun kuitukerhon villan Luumupuun. En ollut koskaan aikaisemmin kehrännyt moniväristä villaa, tuo edellinenhän oli semisolidi ja kovasti mietin miten tällainen pitäisi kehrätä. Tapaamisissa olen huomannut, että toiset kehrääjät erottelevat eri värit ja sitten kehräävät jokaisen värin omaksi säikeekseen. Blogikuvista olen päätellyt, että monet kehräävät kirjavat villat satunnaisessa järjestyksessä ja niin minäkin päätin tehdä. Sen verran katsoin, että jatkoin aina samalla värillä kuin millä edellinen oli loppunut. Tämä merino oli yllättävän helppoa kehrättävää ja sain valmista aikaan kohtuullisessa ajassa. Sain langan kerrattua eilen ennen Ullan kevätkokoukseen lähtöä ja sieltä palattuani sitten vyyhditin ja pesin langan. Tämä lanka taitaa olla aavistuksen paksumpaa kuin tuo ruskea, mutta melkolailla sellaista minulle sopivaa paksuutta.

I couldn't just stop spinning after finishing my brown yarn so I started a new project. I chose this green and violet wool which is from fiber club last autumn (I'm bit lazy spinner). This was my first multicoloured spinning project and I didn't know how this kind of wool should be spun. I have seen that some spinners separate all colours and they spin them to separate singles. But in some blogs I have seen randomly spun wool so I decided to do so too, because I'm lazy. I finished this yarn yesterday. Wool was merino and it was quite easy to spin this is bit heavier than my BFL.Kun sitten olin vauhtiin päässyt päätin aloitella lauantai-illan kunniaksi uuden kehruuprojektin ja kaivoin laatikosta kuitukerhon ensimmäisen villan eli iltasadun, sitä olen sitten hiukan aloitellut ja nauttinut värileikistä. Mikähän siinä on, että pidän neuloessa yksivärisistä langoista, mutta kehrätessä nämä moniväriset ovat suosikkejani?

Finishing two spinning projects wasn't enough for me so I started a new project last night. This wool is from fiber club and it's called bedtime story. I wonder why I like to spin these multicoloured wools but I prefer solid or semisolid yarns when I knit?

Minullakaan ei ole erillistä kehruustudiota, vaan nostan rukkini keittiön ja olohuoneen rajamaille, telkkarin eteen. Lainaa parvekkeelta tarjotinpöydän juomalle, puhelimelle, kaukosäätimille ja villalle. Tuolin otan keittiön pöydän äärestä. Tuossa sitten istun ja katselen telkkaria, naapurit varmaan hermostuvat kohta, kun suomenkielisissä ohjelmissa telkkari on melko lujalla, että se kuuluu rukin hurinan yli. Onneksi myöhemmin illalla iso osa ohjelmista on tekstitettyjä.

I don't have a spinning studio, I just take my spinning wheel and put it in front of TV, then I borrow one chair from kitchen and small table from balcony.


7 kommenttia:

Samma kirjoitti...

Onpa kauniita kehruita!

Villasukka kirjoitti...

Mulla on nyt selvästi yksivärisen kehruukausi menossa. Yleensä kehrään olkkarin nurkassa, missä on hajoamispisteessä oleva puulaatikko penkkinä (niin kovaa puuta, etten saa nauloja tai ruuveja läpi ja liimaukset ovat pettäneet, kestää istumista mutta keikkuu). Eilen kehräsin terassilla ja vahdin samalla riiviöitä = pongahdin vähän väliä ylös poistamaan kissaa (naapurin aidan päältä, naapurin aidan alta, toisen naapurin pihalta (vain marja-aronia välissä) tai marja-aroniasta kiipeilemästä.

Hanna kirjoitti...

Ehkäpä tuo yksiväristen kehruiden kausikin tulee, sitten joskus. Minä olen välillä nostanut rukin parvekkeelle, mutta siinä tulee helposti liian kuuma ja apupöytä ei mahdu vasemman käden puolelle.

Taija K kirjoitti...

Ihanan näköisiä lankoja. Raaskitko niitä neuloa ollenkaan?

Hanna kirjoitti...

En minä ole tähänkään mennessä neulonut itsekehrätyistä, osan annoin päiväkotiin askarreltavaksi. Tuosta ruskeasta olen suunnitellut tekeväni huivin, mutta toteutus on vielä vähän vaiheessa.

Mari kirjoitti...

Minä täällä vain pyörittelen silmiäni, kun toiset osaavat itse tehdä lankaa. :) Minäkin haluaisin opetella, tarvitsi vain saada se isomummuni rukki äitin vintiltä... ;) Huomaisikohan äiti, jos siellä käydessäni joka kerta yhden osan nappaisin rukista matkaani ja salakuljettaisin paidan alla pois? ;) Vai pitäisikö reilusti kysyä, että joutaisiko se mulle? :) Vaikka näyttää kyllä siltä, että on turhan addiktoiva laji tuo kehrääminen! :)

Anonyymi kirjoitti...

Moi Hanna!

Löysin sun sivut ihan vahingossa:-). Sä olet kyllä tosi taitava! Tosi hauska oli ihailla kaikkia ihanuuksia joita olet tehnyt. Ja jotain tuttuakin löytyi...

ystäväsi Teea

 
design by suckmylolly.com