sunnuntai 23. toukokuuta 2010

Valmista vihreää Green and Finished

Kuluneella viikolla olen saanut valmiiksi vihreän huivin ja lankaa.

I have finished Akimbo shawl and some green yarn.

Akimbo


vihreää


Maanantain kehruutapaamisessa sain hemmottelupaketin, joka oli aivan mieletön. Kiitos Mevrouw Walvis!

I received wonderful swap packet on Monday, thank you Mevrouw Walvis!

tosikkohemmotteluaEilen jatkoin sukkien kutomista neuleratikassa, kyllä ne jo sukiksi tunnistaa.

Yesterday I continued to knit these socks on knitting tram.


twisted


Hemmottelupaketista löytynyt BFL-silkki on jo päässyt kehrättäväksi, se on ihanaa ja niin helposti kehräytyvää. Ilmavaa topsia on helppo venyttää ja lankaa syntyy ihan itsestään, tai no pitää rukin ääressä sentään istua. Tämä oli ensimmäinen Tuulian värjäämä topsi, jonka sain ja ei taatusti jää viimeiseksi. Monenlaista villaa olen kehrännyt, mutta tänä on ehdottomasti helpointa.

I have already started to spin BFL silk from swap packet, it is so easy to spin. It has so much air in it and it is easy to draft, I can recommend wools hand dyed in Knitlob's Lair by Tuulia.

blf-silkki


tosikkohemmottelua


Toinenkin kehrättävä on kesken, se tuo värinsä puolesta mieleen tiikerin tai ihanat Amurin leopardit.

I have another wool on my wheel too, some tiger or Amur leopard colored bfl.


phyllisPowered by Qumana

4 kommenttia:

hillanen kirjoitti...

Oikun ihanainen huivi ja ihanaa lankaa ja oi ja nam!

pirle kirjoitti...

Huivissa kauniin herkkä vihreä,
houkuttavia kehruita meneillään :)

pirle kirjoitti...

Hei vielä!
Sulla on ollut jo noin vuoden ajan käytössäsi Little Gem. Mitkä ovat kokemuksesi kuljetuksista, suorituskyvystä, muovirullista(?),tukevuudesta yms?
Alan pikkuhiljaa kiinnostua, en vaan löytänyt firman sivuilta hintaa. Kannattaisko tilata suoraan Ranskasta vai jostain lähimaasta? Voiko Gemillä kehrätä kaikkia kuituja?

Hanna kirjoitti...

Vastaan Pirlelle tänne, kun vuodatukseen on mahdoton kommentoida. Tunnin odottelulla en ole saanut kommenttia tallettumaan.

Tuosta Little Gemistä, minulla on ollut ko. rukki nyt miltei vuoden ja olen edelleen tyytyväinen ostokseeni. Little Gemejä on tullut Suomeen viime aikoina useampiakin ja en ole kuullut kenenkään valittavan.

Rukki on ollut minun kehruilleni sopiva, en kehrää päivittäin enkä tuotantomielessä. Rukki on tukeva, mutta kyllä saman valmistajan isot rukit ovat tukevampia. Minulle tuo on ollut riittävästi ainoana rukkina, mutta joku saattaa kaivata isompaa ja monipuolisempaa rukkia kotikäyttöön. Kuljetettavuus on ollut hyvä, minulla on rukki mukana kehruutapaamisissa ellei ole jotain syytä (mukava neule tai tosi kipeät hartiat) jättää sitä kotiin. Minulla ei ole autoa, joten kannan rukkiani laukussa.

Muovirullista minulla ei ole mitään pahaa sanottavaa, niihin mahtuu hyvin ja muutenkin toimivat. Majacraftiin saa myös puurullia, mutta en keksi mitään syytä miksi maksaisin perusrullista kalliimman hinnan. Joidenkin mielestä muovirullat ovat rumia, mutta minua ulkonäkö ei ole haitannut.

Majacraft ei myy rukkeja suoraan vaan ainoastaan jälleenmyyjien kautta. Koska valmistaja on pienehkö perheyritys, rukkia voi joutua odottamaan jonkin aikaa. Kaikkia malleja kun ei ole tehtaallakaan varastossa ja rahti Eurooppaan vie pari viikkoa.

Euroopassa rukkia myyvät: Alysse-Cretions Ranskassa, jolla on viime aikoina ollut huono palvelu. Viestintä ei oikein pelaa ja on tuurista kiinni missä järjestyksessä tilaukset toimitetaan. Palvelua saa myös englanniksi.

Wollinchen Saksassa, jossa hinta on korkeampi kuin Ranskassa, mutta palvelu on nopeaa ja säntillistä. Myös tässä kaupassa voi asioida englanniksi.

PM Woolcraft Brittein saarilla. Tästä kaupasta minulla ei ole kokemusta, mutta olen kuullut, että palvelu on hyvää. Postikulut ovat suuremmat kuin manner-Euroopassa.

Britanniassa on myös toinen myyjä eli Hedgehog Equipment, josta olen myös kuullut hyvää.

Kannattaa varmaan miettiä mitä haluaa ostaa ja pyytää tarjous useammasta paikasta.

Minulla on ollut kova rukkikuume tänä keväänä, haluaisin toisen rukin kotikäyttöön. Onneksi rukit ovat sen verran kalliita, että ostokseen menee jonkin aikaa.

Jos haluaa kuljettaa rukkia mukanaan ilman autoa niin Little Gem on ehdottomasti hyvä valinta. Autoilija, jolla on autossa yksi vapaa turvavyöpaikka voi kuljettaa mitä tahansa pystyrukkia kohtuullisen helposti eli kokoontaitettavuus ei ole niin tärkeä asia. Kokoontaitettavia rukkeja on tarjolla kolme muutakin mallia eli Ashford Joy, Louet Victoria ja Kromski Sonata. Muistaakseni yksi vähän käytetty Sonata etsii kotia parhaillaan. Laita sähköpostia, jos kiinnostaa niin selvitän asiaa.

 
design by suckmylolly.com