maanantai 5. tammikuuta 2009

Sukkana!

Sorry this post is only in Finnish (it's about Sock exhibition)


Sain eilen (monen muun neulebloggaajan tavoin) postia Täky Ry:ltä, joka järjestää Sukkana!-näyttelyn helmikuussa Lappeenrannassa. Ajattelin ensin, ettei näyttely ole tarkoitettu kaltaiselleni ohjeesta neulojalle ja kysyinkin asiasta lisätietoja. Kun sitten vielä luin monen muun tavoin, että sukat pitää toimittaa perille galleriaan olin lopullisesti sitä mieltä ettei ole minun juttuni. Kuvittelin, että ne pitää toimittaa sinne kuriirilla tai vastaavalla.

Tänään sitten tuli lisätietoa asiasta:

Tavoitteenamme Sukkana!-näyttelyssä on tuoda esille perinteinen käsityötaito,neulominen, joka mm. neuleblogien keskuudessa elää ja voi hyvin. Näyttelyllä halutaan tarjota tilaisuus sekä paikka neulebloggaajille tuoda taitonsa esiin myös laajemmalle yleisölle.
Näyttelysukkien ei tarvitse olla itse suunniteltuja, halutessasi voit ilmoittautumislomakkeessa kertoa suunnitelijan työn/työsarjan nimen kohdassa. Ilmoittautumisen (16.tammikuuta mennessä) näyttelyyn voit hoitaa sähköpostitse (info@ta-ky.net) ja ilmoittautumislomake liitetään sukkien mukaan (oltava perillä 30.tammikuuta mennessä).

Täky ry järjestää vuosittain 12 näyttelyä, jotka vaihtuvat kuukausittain. Näyttelytoiminnalla yhdistys välittää monimuotoista taidekäsityötä Lappeenrannassa. Esillä on ollut mm. tekstiilitaiteilija Aino Kajaniemi (Jyväskylä), keraamikko Arja Martikainen (Lappeenranta), koru- ja nahkataiteilija Harri Syrjänen (Helsinki). Kuvia näyttelyistä sekä vuoden 2009 näyttelykalenteri löytyvät www-sivuiltamme.
Näyttelytilaa (40m2) voi joko hakea ja vuokrata (tammi-touko, 400€+ALV/kk), mutta kutsunäyttelyissä näytteilleasettajat (Sukkana!-näyttelyssä neulebloggaajat) eivät maksa näyttelyvuokraa. Galleriatilan lisäksi Täky ry hoitaa Sukkana!-näyttelylle näyttelyarkkitehtuurin, näyttelyrakentamisen, graafiset materiaalit (mm.näyttelyjulisteet), lehdistömateriaalit sekä tiedotustoiminnan (tiedotteet sekä kuvat) sekä näyttelyvalvonnan (näyttely on avoinna kuutena päivänä viikossa, ei pääsymaksua). Yhdistys toimii paikallisten käsityöläisten vapaaehtoisin talkoovoimin, yhteisenä tavoitteena edistää ja promotoida monimuotoista nykytaidekäsityötä Lappeenrannassa.

Normaalin näyttelykäytännön mukaan tekijät vastaavat töidensä toimittamiskuluista. Sukka on valittu näyttelyn teemaksi sen kiinnostavuuden vuoksi sekä osittain myös siksi, että sukat ovat helposti lähetettävissä kirjeenä normaalin postin mukana. Näyttelytöiden mukana ei tarvitse lähettää palautuskuorta, vaan pakkaamme työt näyttelyn päätyttyä ja toimitamme ne postiin. Vastaanottaja maksaa postimaksun. Emme toivo näyttelysukkia lähetettävän paketteina, sillä näyttely on avoin kaikille suomalaisille neulebloggaajille, jolloin osallistujamäärää ei voi etukäteen ennakoida eivätkä resurssimme riitä (viitaten vapaaehtoisuuteen ja talkootyöhön) esimerkiksi sadan paketin noutamiseen.

Joulukuussa 2007 yhdistyksemme järjesti vastaavanlaisen näyttelyn samalla konseptilla. Teemana oli tuolloin suomalainen käsintehty puukko. Haimme lehti-ilmoituksella yksityishenkilöiden suomalaisia, käsintehtyjä puukkoja; itsetehtyjä, vanhoja tai perittyjä sekä niihin liittyviä tarinoita. Puukko ja tarina-näyttelyssä oli esillä yli sata puukkoa, osan jääden näyttelyn ulkopuolle tilanahtauden takia. Osallistujat olivat innoissaan puukontekotaidon saamasta huomiosta ja arvostuksesta, suosittu näyttely itsessään keräsi laajan yleisön.

Haluamme tuoda Sukkana!-näyttelyn kautta esille vankkaa suomalaista tekstiiliosaamista sen harrastajien parissa. Vanha käsityöosaaminen sekä nykyaikainen bloggaaminen ovat mielenkiintoinen yhdistelmä.

Toivomme tämän sähköpostin selvittävän näyttelyn järjestämisen motivaatiota sekä tarkoitusta yhdistyksemme kannalta. Olemme erittäin innostuneita tämän näyttelyn järjestämisestä ja uskomme siihen olevan kiinnostusta myös suuren yleisön puolelta.

Vastaamme mielellämme lisäkysymyksiin.

terveisin,
Täky ry


www.ta-ky.net
info@ta-ky.net
Täky-galleria 05-4163363
Satamatie 10, Lappeenranta
ti-pe 11-17, la-su 11-15

Monelta ihmettelyltä ja kummastelulta olisi vältytty, jos heti ensimmäisessä postissa olisi kerrottu kaikki tämä. Mietin kovasti ehdinkö saada sukkani valmiiksi ennen määräaikaa ja uskallanko lähettää ne maailmalle yksin muidenkin ihasteltavaksi. 


8 kommenttia:

Päivi, Lankakomero kirjoitti...

Kiitos kommenteistasi! Tuossa uudessa kirjeessä alkoi närästää seuraava lause: "Näyttelyllä halutaan tarjota tilaisuus sekä paikka neulebloggaajille tuoda taitonsa esiin myös LAAJEMMALLE yleisölle."

Eihän kirjemaksu maailmaa kaada (jos saa siihen kolme sentin korkeuteen mahtumaan), mutta minusta kyse on kuitenkin periaatteesta. Olisiko ne postikulut sitten näyttelynjärjestäjän kaataneet, en tiedä, saavat kuitenkin tod. näk. apurahoja ym. tukia toimintaansa. Ja kyllä noista kuitenkin jonkin verran kuluja kertyy, palautus tapahtuu ilmeisesti postiennakolla vastaanottajan laskuun. Ja eihän me neulebloggaajat olla oltu mitään näyttelyä järjestämässä, että tottakai he vastaavat tiloista ym. järjestelyistä. Olisi varmaan pitänyt olla ottamatta mitään kantaa, mutta joskus vaan jostain syystä keittää yli.

Mari kirjoitti...

Mielenkiintoinen tuo näyttely. Toivottavasti siitä tulee hieno, ja varmasti tuleekin!

Anonyymi kirjoitti...

Vaikuttaa kyllä aika himmeältä tämä, että muiden suunnittelemista sukista ei edes tarvitse kertoa mistä malli on. Eipä taida Täkyllä olla tekijänoikeudet hallussa...

Anonyymi kirjoitti...

hey my secreat pal i gonna send you the first package today, sorry for the delay, i was away in the xmas/new year.

Hanna kirjoitti...

I hope you had great time on Christmas/New year my secret pal. I look forward having my first packet.

Hanna kirjoitti...

Anonyymi, kuten olen jo aikaisemminkin kommentoinut (muualla) minustakin tuo tekijänoikeusasia on hiukan hämäävä. Ja kun ei siinä ensimmäisessä viestissä puhuttu mitään toisten malleista oletin automaattisesti, että näyttely on tarkoitettu vain itsesuunnitelluille sukille. Toivottavasti kaikki valmiilla ohjeella osallistuvat myös ilmoittavat kenen ohje on kyseessä.

Villasukka kirjoitti...

Kiitos, Indy on huomattavasti normaalimpi, eli on jo riehunutkin ;) Antibiootin antamisesta vaan on myös tullut taistelutapahtuma... Mokoma osaa muodostaa suussa niin paljon vaahtoa, että lattiat ui ja Pikikin Indyä nuollessaan saa varmasti osansa lääkkeistä.

Taitaa tuo sukkanäyttely jäädä välistä, olisi kiva osallistua johonkin tuommoiseen, mutta aikataulu on ihan liian tiukka.

meflen kirjoitti...

Voihan se olla muuten, että tuo kummallinen lause, että suunnittelijan saa halutessaan sanoa, johtuu siitä, että kaikille malleille ei ole välttämättä tiedossa suunnittelijaa. Mutta olisi hyvä kyllä mainita lähteensä, mistä on ohjeen tai mallin ottanut. Ainakin minusta.

 
design by suckmylolly.com