sunnuntai 18. marraskuuta 2007

Sukankutoja messuilla Sock knitter at craft fair

Livistin perjantaina töistä hyvissä ajoin ehtiäkseni äidin kyydissä Tampereelle Suomen Kädentaidot messuihin perehtymään. Perjantai-iltana askartelimme joulukortteja yhdessä äidin ja mummon kanssa. Nyt pitää vain ostaa postimerkit, kortit minulla on jo valmiina. Lauantaina-aamuna suuntasimme Pirkka-halliin ihmettelemään käsityöjuttuja, olin etukäteen päättänyt, että lankaa en osta vaan keskityn muihin juttuihin.

I left early from work on Friday to visit craft fair in Tampere. My mother was going to drive to Tampere so I met her to join a ride. On Friday evening we made some Christmas cards witt my mum and granny. Now I only need to buy some stamps for my cards. On Saturday morning we went to craft faair I had decided earlier that I'm not going to buy any yarn from there.


Sukanpingottimet löysin Tinttamarellin kojusta, äiti oli tyytyväinen kun uudet pingottimet ovat hänen kokoaan, oikeankokoisia sukkia on siis tiedossa. Sukanpingottimet kassissa jatkoimme kulkuamme kojulta toiselle. Lammaslaukku oli niin ihana, että päätin ostaa sen itselleni käsityökassiksi, mukaan mahtuu lankaa, ohje ja sukantekele.

I found sock blockers from Tinttamarelli and mother was pleased to have fitting sock blockers for her socks (she has bigger feet than I do). I also bought a lamb bag for knittings there is enough room for yarn, needles, pattern and a sock.


Piikulta ostin hiukan villaa kehruuta varten, tilasin joku aika sitten villaa myös Laurilan tilalta, postimies varmaan tuo ne piakkoin. Messuilta ostin myös värikarttoja; Wetterhoffin silkkivilloille ja Tuukalle sekä Vuorelman Vedolle.

I also bought some wool from Piiku I ordered some wool from Laurila last week I hope they come quite soon. I have been watching colour charts for Wetterhoff's silk-wool blends and Vuorelma's Veto sock yarn and now I have them.


Uusilla pingottimilla oleva sukan ohje on Secret Palilta saamastani sukkakirjasta , neulominen on ollut mukavaa ja erilaista. Tuosta kirjasta haluan tehdä monet sukat. Äitini ihastui reborn-nukkeihin ja on aikeissa mennä kurssille sellaisen tekoa opettelemaan, nukke kuulemma tarvitsee sitten silkkivillaisia neulevaatteita.

Sock from New Pathways for sock knitters is progressing well, I would like to knit every pattern from it. My mother fell for reborn dolls and she would like to make one for herself. She said that doll needs some knitted clothes and they should be knitted on wool-silk blends.
Posted by Picasa

5 kommenttia:

Taija kirjoitti...

Heips, olet ainoa, jonka tunnen ja tiedän käyneen messuilla: Näkykö siellä Novitan osastolla Bambumetsä-sukkia esillä? Tietty Novita ei tainnu kuulua sun lempiosastoihin :)

Hanna kirjoitti...

Novitan osaston jätin väliin, sillä siinä näytti olevan lähinnä lankojen myyntiä ja ihmisparvi oli melkoinen.

Helmis kirjoitti...

Hei, kiitos lapaskommentista :).
Sitä lapaspakkausta ei tainnut messuilla olla muuta kuin suomeksi, mutta netistä voi tilata englanniksikin. Hinta vain taitaa olla aika suolainen... En tiedä, tuleeko linkki ollenkaan sinne päinkään, mutta kokeilen (ja Ravelryn kautta pääsee ainakin siihen ohjelinkkiin tai sitten suoraan Taito Pirkanmaan enkunkielisiltä sivuilta.)
:

http://www.taitopirkanmaa.fi/epages/pirkanmaa.storefront/4742dd530009e38e27195274eb100645/Product/View/91372

Hanna kirjoitti...

Kaikkiin lapasiin ei ollut tarjolla englanninkielisiä ohjeita, mutta niihin joista se oli olemassa sen olisi saanut jälkikäteen samalla hinnalla.

Satu H kirjoitti...

ai että tuomoset sukan pingottimet ois kyllä kätevät!

 
design by suckmylolly.com