tiistai 27. marraskuuta 2007

Verenluovutuksessa Donating blood

Kävin tänään luovuttamassa verta, koska talviflunssa ei vielä ole iskenyt ja edellisestä kerrasta oli jo riittävän pitkä aika. Rautakuuri edellisen luovutuksen jälkeen oli tehonnut ja hemoglobiini oli noussut sitten edellisen mittauksen.

I went to a blood donation today because I'm not having a flu yet and it is over three months since I last donated. I took iron supplement after last donation and my hemoglobin had risen well.

Köllötellessäni sängyllä, hoitaja kiinnitti huomiota sukkiini ja kysyi ovatko ne käsinneulotut. Minulla oli tänään jalassani baijerilaiset joten itsehän ne oli neulottu. Oli hauska huomata, että sukat kiinnittävät toisen neulojan huomion mitä ihmeellisimmissä paikoissa.

While I was donating nurse looked at my socks and ask if they were handmade. I was wearing my Bayerische socks so they were made by myself. It was nice to notice that other knitters pay attention to the socks in various places.


Kuvissa on tällä hetkellä puikoilla olevat sukat, jotka varmaankin päätyvät pukinkonttiin sitten muutaman viikon päästä. Oli pakko vaihtaa paksumpaan lankaan, että saan jotain valmiiksi ennen joulua. Tummempi sukka on Elegant Ribbed stocking ja sininen on Veronik, jonka mallineule on sopivan yksinkertainen työmatkaneulontaan.

Socks in the pictures are my current wips, they are going to be Christmas presents in couple of weeks. I'm knitting with thicker yarn so that I can have something finished before Christmas. Darker one is Elegant Ribbed Stocking and the blue one is Veronik whose pattern is simple enough to knit on the way to work.


Postimies (en muuten edes ole varma, että postinjakaja on mies) oli jättänyt ilmoituksen isosta kirjeestä, jotain salaista on siis noudettavissa huomenissa. Äidin sukat eivät sitten menneet perille suunnitelmien mukaan, tiputin ne eilen aamulla postilaatikkoon ja ne eivät saapuneet perille tänään.

Postman had left a note for a small packet so there is something secret to pick up tomorrow after work. Socks to my mum didn't arrive today as they should have, I mailed them yesterday so they should have been there today.
Posted by Picasa

8 kommenttia:

villasukka kirjoitti...

Viimeksi verenluovutuksessa pari viikkoa sitten, vuoroani odotellessa neuloin niitä itsekoolattuja sukkia - ja toinen odottelija aloitti keskustelun kun oli niin ei-tavallisen väristä lankaa, kuulemma nättiä, vaikken itse siitä ihan vakuuttunut yhä edelleenkään ole.
Mullekkin työnnettin rautatabletteja mukaan kun olen käynyt niin usein luovutuksessa, mutta en pysty syömään niitä, tulee inhaa nipistelyä.

Hanna kirjoitti...

Antavat kuulemma rautatabletit kaikille naisille, jotka luovuttavat verta enemmän kuin kerran puolessa vuodessa. Äitini (kätilö) neuvoi ottamaan rautatabletit yötä vasten niin ärsyttävät mahaa vähemmän, sitä neuvoa ajattelin nyt kokeilla.

KaraMelli kirjoitti...

Minä käyn myös verenluovutuksessa säännöllisesti ja kolme kertaa minut on erikseen kutsuttu verihiutaleluovutukseen, tosin edellisellä kerralla minun piti kieltäytyä kutsusta syysflunssan takia. Minullakin on kotona vaikka kuinka monta rautapakettia, mutta aina unohdan niiden ottamisen. Jos vaikka nyt otan paketin nokan alle työpöydälle, niin ehkä muistaisin ottaa ne paremmin siten.

Verenluovutus on mielestäni todella hieno asia! Kun olin siellä verihiutaleluovutuksessa, niin melkein meinasi tulla itku, kun tiesin, että joku potilas odotti jossain sairaalassa just sitä lähetystä...

Anonyymi kirjoitti...

Don't ya just love when someone notices hand knits. There is this doctor I work with who always notices my hand knit socks and makes a compliment......I love that!!!

Hanna kirjoitti...

Karamelli, tiedän tuon tunteen, sillä täysin tyypitettynä luovutajana olen muutaman kerran käynyt pyynnöstä luovuttamassa verta (minulta on toivottu erityisesti valkosoluja).

Jollewe: It was quite funny situation because nurse asked other nurses to watch my socks too. When they came they thought that there was something wrong with me and then nurse pointed my socks and they all looked at them.

Anni kirjoitti...

Aika jännä sukkatilanne :D Mut kyllä baijerilaisia sietääkin ihailla.

Mistä Veronik- sukan malli on? Näyttää kivalta.

Hanna kirjoitti...

Veronik-sukat ovat IK:n joulunumerosta, noiden lähteiden laittaminen on viime aikoina jäänyt väliin, kun ne tiedot ovat tuolla ravelryssä.

Satu H kirjoitti...

mulla ois kans kohta meno verenluovutukseen. käydään säännöllisesti yhdellä naisporukalla. 27s kerta tulee mulla nyt ens kerralla. rautaa otan yleensä jonkun kerran aina verenluovutuksen jälkeen. ei kans maha kestä ottaa kauaa, vaikka mulla onkin niitä miedompia. parhaiten ne vaikuttaa kun ottaavaikka heti aamusta ennen syömistä. ja muutenkin kannattaa olla ruokailuun väliä niin vaikutus tulee parhaiten. niin joo, se mitä alunperin olin sanomassa oli se että munkin neuleita on verenluovutuksessa ihasteltu. viimeks boogabagia ja cavernia. :)

 
design by suckmylolly.com