perjantai 18. huhtikuuta 2008

Sukkia ja lankaa Socks and yarns

Sukankutomistahtini on viime aikoina ollut melkoisen rauhallista, sillä neulonta-aikaa on ollut vähänlaisesti. Sukat ovat kuitenkin edenneet jo melko pitkälle, pari mallikerran toistoa ja reunus niin saan nämä pois puikoilta. Muokkasin kantapään ja olen siihen todella tyytyväinen, vain turhan terävä varvasosa harmittaa, mutta enpä viitsi sinne asti purkaa. Kokeilin ensimmäistä kertaa Cat Bordhin perusmalleja ja yllätyin kuinka oikeankokoisen sukan sainkaan aikaan laskelmieni jälkeen aikaiseksi, uskallan siis suositella.

I've been a slow knitter lately because knitting time has been limited. These socks have progressed quite well I have to do couple pattern repeats and cuff to finish them. I changed the heel and it fits well I'm not so happy with pointy toe but it is too far away to frog. I tried Cat Bordhi's master pattern (riverbed) first time with these socks and I was surprised how well sock fits after all calculations.

Tiistaina ne sitten tulivat, Haaviston kirjat nimittäin, ja keskiviikkona töiden jälkeen vein ne postiin ja sitä kautta kohti uusia omistajiaan. Nyt vain odottelen, että kirjat päätyvät perille. Samalla reissulla sain myös lankapaketin, viime torstaina tilaamani langat LoopySwapia varten, ihanan pehmeitä ja kauniin värisiä. Nyt pitäisi vain suunnitella millaiset sukat noista teen parilleni. Kovasti olen jo asiaa pohtinut, josko hyödyntäisin tuota uutta kuviokudinmalleja sisältävää kirjaani.

On Tuesday they finally arrived (Eeva Haavisto's books) and I managed to post them on Wednesday. Now I'm just waiting that they reach the new owners. I got some new yarn on Wednesday too, I ordered some yarn for Loopyswap (from LoopyEwe) on Thursday last week. Yarn is soft and full of color. Now I have to make some plans how surprise my pair with socks. I might take some inspiration from my new fair isle book.
Viime viikonlopun kehruun tulokset sain vyyhdille maanantaina ja lanka on mielestäni yllättävän tasaista ja näyttää käsinkehrätyltä. Villana kokeilin Novitan Hahtuvaista, sitä oli helppo kehrätä ja lankaan tuli kaunis kiilto. Hartiat ovat edelleen jumissa ja niska on ollut viikon kipeänä, en tiedä mikä vaikutus on viikko sitten saamillani (lue: ostamillani) purentakiskoilla ja mikä on kehräämisen, tietokoneella istumisen ja neulomisen osuutta. Täytynee venytellä varovaisesti viikonloppuna ja ehkä hiukan rajoittaa netissä notkumista ja neulomista.

I skeined my handspun on Monday and I'm quite pleased with it. Wool was Novita's Hahtuvainen which is sold for felting, it was easy to spin and soft. I've had some tension in my shoulders and neck all week. I'm not sure if it's due to my new mouthguards, spinning, knitting or computer. I have to do some stretches and avoid knitting on weekend.

Posted by Picasa

2 kommenttia:

teisa kirjoitti...

Hitsit kun olen sulle kateellinen tuosta Bordhin kirjasta "New pathways for sock knitters"! Ulkomailta tilaamisen suhteen olen luottokorttivammainen ja monista paikoista sitä ei edes saa. Yhyy!

Hanna kirjoitti...

Minusta olisi hienoa, että sitä saisi myös kotimaisten kauppojen kautta, sillä se on ollut ehdottoman inspiroiva kirja. Kannattaa varmaan ehdottaa sitä esimerkiksi Hobboksin valikoimaan. Adlibriksen valikoimassa on muut Cat Bordhin kirjat, joten sinnekin sitä kannattaa ehdotella.

 
design by suckmylolly.com