lauantai 11. heinäkuuta 2009

Kuinkas sitten kävikään? What happened then?

Kehrättyäni kaksi päivää sain lopulta toisenkin säikeen valmiiksi. Heti aamulla sain otettua kuvat, sitten kiireesti suihkuun ja kertaamaan lankaa. Siinä kerratessa aloin epäillä, että kierrettä saattaa olla liikaa, joten päätin tehdä testin ja laittaa osan kerratusta pesuun.After spinning two days I finally finished another ply for my project. First thing in the morning was takinf photos, then I run to the shower and after it I started to ply. While plying I was bit concerned that my yarn might have too much twist so I decided to make test.
Viipsinpuulla se näytti ihan langalta...On Niddy Noddy it looked like a yarn...
mutta kun sen päästi pois pingotuksesta lopputulos oli tämä.but when I released it, it was an awful mess.
Nyt lanka on kylvyssä rentoutumassa, jos se ei yhtään tokene niin taidan miettiä säikeilleni toisenlaista loppukäsittelyä. Viikon työtä ei kannata laittaa hukkaan.Now my yarn is taking a relaxing bath and if it doesn't relax enough I might Navajo ply my singles. I'm not going to destroyall that I have been spinning all week.
Tässä langan pesun ja kuivatuksen välissä olen miettinyt seuraavaa projektia. Olen ajatellut kehrärä Ilun kerhosta tulleet alpakat. Ensin ajattelin tekeväni kaksisäikeistä niin, että toinen säie on tuota tumman harmaata Ahvenanmaan lampaan villaa, mutta kun tuota alpakkaa on tuplaten villaan verrattuna. Toinen vaihtoehto on tehdä kaksisäikeistä vaaleammasta harmaasta, joka on Kainuun harmasta. Mietin vain, että onko 400 grammaa sittenkin melkoinen määrä kehrättäväksi, jos lomalla meinaa tehdä muutakin. Kolmas vaihtoehto on varmaankin kerrata nuo keskenään. Ahvenanmaan lammas on melko karkeaa, mutta Kainuun harmas on pehmoista.And while washing and drying my yarn I have been planning my next project. I have planned to spin alpacas I received from fiber club. First I was planning to ply alpaca with dark grey Aland sheep wool but I don't have enough of it. My second choice is light grey wool (Grey Finn) which is much softer than dark grey wool. I'm wondering how long it'll take to spin 400 grams of wool, I spun all week (not all the time) for 200 grams and I might like to do something else on my holiday too. Third option is to ply alpacas together.Powered by Qumana

10 kommenttia:

Marjut kirjoitti...

Taidelankaa! Nyt myyt sen kalliilla pois.

ilu kirjoitti...

Kääk!
En tiedä, mitä teit siinä välissä, mutta mä aina kastelen langan viipsinpuulla ja annan kuivua, silloin ei tule "taidelankaa". Ja mulle käy noin, jos olen kerranut väärään suuntaan... hm...

nimim. ilu kehruuinnostuksen vallassa.

Ziina kirjoitti...

kuvien perusteella vaikuttais että toinen on s-kierteistä ja toinen z-kierteistä, voisko olla? silloinhan ne ei kertaudu nätisti...

Hanna kirjoitti...

Tämä on jatkokertomus ja todellakin toinen säie on kehrätty toiseen suntaan ja toinen toiseen. Spin offissa oli tehty kaunis lanka tällä tavalla, mutta minä onneton tein liikaa kierrettä s-kierteiseen ja nyt säikeitä ei saa nätisti yhteen vaan joudun kertaamaan kummankin säikeen erikseen. Minusta tuosta kirjavasta tulee yksin rumaa eli se tulee adoptoitavaksi pesun jälkeen.

Kehruukurssille minut on opetettu pesemään lanka, joten sitä ei voi tehdä viipsinpuulla vaan päästän langan pois puulta ja laitan kylpyyn.

Lisäksi onnistuin saamaan saman postauksen kahteen kertaan blogiin ja kopioin tänne nuo kaksi muuta kommenttia ja poistan tuplan eli en ole hylännyt kenenkään kommentteja. Ei taida olla minun päiväni.

Anonyymi kirjoitti...

Voe kauhistus, toivottavasti lanka tokenee, on niin kaunista <3

Nunt

Hanna kirjoitti...

Pahasti näyttää siltä ettei se tokene, mutta voihan siitä tehdä rannerenkaan. Navajo-kertaan kummankin säikeen yksitellen. Itselle muistiin: jos joskus vielä päätän tehdä lankaa, jossa säikeiden kierteet ovat eri suuntiin niin se säie, jolla on sama kehruusuunta kuin kertaussuunta pitää tehdä todella löyhäkierteiseksi.

Dominique kirjoitti...

Hope you are able to save that first spinned yarn... Can't really help, because I don't know how to spin!

Judith kirjoitti...

Oh, no! What a mess! I hope it all works out. I'm so amazed at the beautiful yarn you are spinning. What will happen if it's too tight and won't relax? What's Navajo plying?

ilu taas kirjoitti...

Mä en tajunnut, että miten niin on opetettu, ettei viipsinpuulla voi kastella? Mä olen just oppinut, että siten voi poistaa ylimääräiset kierteet... hm... just tein niin viime vyyhdille ja tuli niin suoraa ja siloista jotta!

Jinann kirjoitti...

Oh my you've been busy! I love all the yarns - even the overspun is appealing. I hope that it behaves as you want after its "relaxing bath".

 
design by suckmylolly.com