maanantai 27. heinäkuuta 2009

Tervehdys pitsihuivitehtaalta Greetings from Lace Shawl Factory

Rippijuhlat olivat eilen ja kummitädin hartioilla oli uusi huivi, tiukalle valmistuminen kuitenkin meni. Kuvissa huivi on pellavamekon päällä, mutta mekon käyttäjä on kameran takana.My goddaughter had her confirmation party yesterday and I wore my new shawl at church and party. I managed to finish my knitting on time.


Neuloin kahden viimeisen viikon aikana vähintään 7 tuntia päivässä eli loman sijaan olen tehnyt töitä. Huivia neuloessa olen kuunnellut äänikirjoja, katsonut televisiota ja juonut ämpäreittäin virkistäviä juomia.I have been knitting at least 7 hours per day for two weeks so it hasn't been so much a holiday. I have been listening audio books and watching TV while knitting.
Perjantai-iltana päätin saada huivin reunuksen valmiiksi, mutta lauantaina kello 2.30 (kun hesari oli jo tullut) päätin luovuttaa ja mennä nukkumaan. Heräsin kello 7.10 ja jatkoin edelleen huivin parissa, kunnes lopulta kello 9.30 päättelin viimeisen silmukan. Sitten pakkasin huivin ja nuppineulat reppuun, otin kissan ja matkustin äidin luo. Kissa matkusti hienosti junassa ja lopulta kello 12.30 olimme perillä, kun kissalle oli laitettu ruoka kuppiin oli aika laittaa huivi kylpyyn. Sitten otin ja pingotin huivin äidin sänkyyn, jossa se kuivui nopeasti tuulettimen avustamana. Koska minulla ei ollut kunnon väineitä mukana en pingottanut huivista kuin reunan eli siitä olisi tulut vielä huomattavasti suurempi.On Friday evening I decided to finish my hem edging so I knitted until at 2.30 am on Saturday I gave up and went to bed. I woke up at 7.10 am and continued knitting. At 9.30 am I finally finished my shawl. Then I packed my bag, took my cat and traveled to my mothers. Cat behaved well and we arrived at 12.30. When I had feed my cat I washed the shawl and blocked it to my mothers bed. I didn't have my blocking wires with me so I only blocked the edging.

Huivinreunus näyttää tältä.


Close-up from edging.
Itselle muistiin:  1. Älä osta enää ikinä kirjavaa pitsilankaa, sillä kuvio menee hukkaan.

  2. Aloita projekti ajoissa.

  3. Reunuksen tekeminen vie huomattavan kauan aikaa.

  4. Perehdy ohjeeseen huolellisesti ennen aloittamista, kavennukset nurjalla ovat todella hitaita neulottavia.
Note to myself:  1. Don't ever again buy multicolored lace yarn because pattern don't show well.

  2. Start project early.

  3. Knitting edging takes longer than you can imagine.

  4. Read pattern carefully before starting a project, p2tbl are very slow to do.Powered by Qumana

7 kommenttia:

Mari kirjoitti...

Kaunis huivi!

Mari kirjoitti...

Kaunis, ja hienoa kun sait ajoissa valmiiksi! :)

Judith kirjoitti...

OH, it's so beautiful! It looks like the wings of a bird when you lay it out! Congratulations on a job well done!

JossuP kirjoitti...

Nätti tuo on minusta, ei ne kuviot minusta hukassa ole...

Hanna kirjoitti...

Marit, kiitokset kehuista. Olen tyytyväinen, että se valmistui ajoissa.

Judith, it really has wings I like the shape because this shawl is easy to wear.

Jossu minä olen enemmän yksiväristen lankojen neuloja, mutta nämähän ovat makuasioita. Ehkäpä siinä voisi olla montaa väriäkin, jos sävyerot eivät olisi noin isot.

Niina kirjoitti...

Kaunishan tuo on :)

Katju kirjoitti...

WAU!

 
design by suckmylolly.com