keskiviikko 23. syyskuuta 2009

Haaveista totta Dream Came True

Kehruuta aloittaessani haaveilin omatekoisesta sukkalangasta ja ensimmäisten sormenpaksuisten lankojen valmistuttua ajattelin, että ehkä eläkepäiviin mennessä saan aikaiseksi tarpeeksi ohutta lankaa, jos oikein kovasti harjoittelen. Uuden rukin myötä langoistani on alkanut tulla ohuita joten päätin kokeilla onnistuisiko sukkalanka ja onnistuihan se. Kolmisäikeistä lankaa oli noin 140 grammaa, metrejä ehkä noin 300-350 (lanka on suunnilleen Jitterbug-vahvuista, paikoin ohuempaa ja paikoin paksumpaa). Kolmannella yrityksellä onnistuin saamaan sukistani sopivat, kyllä ne jalassa kelpaa kehrätä neuleretriitissä ensi viikonloppuna. Ehkä minä myös neulon jotain, jos kehruulta ja kakulta ehdin.When I started spinning I dreamed about handspun sock yarn. After first handspun yarns (they were as thick as my fingers) I thought I might be able to do it when I retire if I practise enough. When I got my new wheel my yarns became thinner and I decided to spin three ply sock yarn and I managed to do it. After frogging my socks twice I found pattern that fit my feet so I can wear these socks next weekend when we have first ever all weekend knitting meeting.


Powered by Qumana


15 kommenttia:

Sanni kirjoitti...

Kauniit sukat! Osaisitko neuvoa mistä kannattaisi tutkailla kehräämiseen liittyviä juttuja, kun kehrääminen kiinnostaisi, välineet löytyisivät, mutta tietotaso on puhdas nolla?

kaisa kirjoitti...

Ihanat sukat! Lanka näyttää tosi hyvältä.

Hanna kirjoitti...

Lanka on melkoisen kovaa ja painavaa, toivottavasti sukat kestävät käyttöä.

Voisin viikonlopun jälkeen yrittää kirjoitella lisää tuosta kehruun opettelusta, kunhan retriittihurmoksesta on toivuttu. Minusta käsityötä on helpointa oppia näkemällä ja kokeilemalla, kurssi tai tapaaminen voisi olla hyvä paikka. Youtube on ihan hyvä paikka etsiä opetusvideoita.

Mari kirjoitti...

Hienot sukat!

Anonyymi kirjoitti...

Aivan ihanat! Perässä tullaan. Sain juuri eilen uuden, nopeamman lyhdyn ja se on niiiiin hyvä. Nyt tulee ohutta ja ihanaa, kierrekkin on kohdillaan; josko sitä tästä oppis vihdoin..

Hei, ja kirjoita ihmeessä. Linkitkin on aina hyödyksi. Mitenhän ne ennen oppi kehräämään kun ei ollu juutuubia? :D

Anonyymi kirjoitti...

Jätin siis tuon anonyymin, en saanut kirjauduttua lainkaan. hö.
.k /neulontai

Hanna kirjoitti...

Ennen taisi joka talossa olla joku, joka osasi kehrätä eli se oli sellainen elävä juutuubi.

Jonna kirjoitti...

Langasta tulee puitu viljapelto mieleen. Kaunis väri.

pirle kirjoitti...

On tosi lämpimän syksyn ruskan sävyiset sukat. Täällä koivut ovat nyt tuon väriset.
Kiitos Majacraft-neuvoista! Taitaa jäädä matkarukki vielä haveeksi, hinta huimaa...Harmi ette pääse sinne Tampereelle :( Ehkä joskus on mahdollisuus kokeilla erilaisia rukkeja testimielessä.

Tess kirjoitti...

Kauniit ja ihanan väriset sukat!

aura kirjoitti...

Kauniit sukat!

Hauskaa retriittiä, ei sitten saa Ursulassa liikaa hehkuttaa tuota ihanuutta:)

Nunt kirjoitti...

Mä en ala tämmösiä postauksia ollenkaan, nyt tämäkin tahtoo rukin ja omatekemää sukkalankaa!

Tiina kirjoitti...

Ihanat sukat! Olispa hienoa kun voisi sanoa tehneensä langankin itse... Sitä odotellessa tyydyn seurailemaan muiden ihanuuksien valmistumista.

Maijamirjami kirjoitti...

Näistä sukista tuli hienot. Vahvistat ehdottomasti haluani oppia kehräämään!

Jinann kirjoitti...

The socks are gorgeous! You did a fabulous job with the handspun - I don't think I spin tight enough to try socks. I'm able to spin thin enough, but I just don't have enough twist.

 
design by suckmylolly.com