keskiviikko 16. syyskuuta 2009

Ukkosta ja aurinkoa Thunder and Sun

Viime perjantaina saapuneessa kuitukerhopaketissa oli ukkosta. Kuitukerhon teemana on tällä kertaa taivas ja tuo villa todellakin oli nimensä mukaista värinsä puolesta. Pehmeää merinoa, jota oli ilo kehrätä. Valmiiksi lanka ehti eilen. Minua nuo värit eivät kovasti puhuttele, mutta kaunista tuo on silti. Kehräsin ensimmäistä kertaa lankani venyttämällä suoraan topsia, lopuksi Navajo-kertasin säikeen.

I got fiber club packet last Friday and there was hand dyed merino in my packet. Color is called Åska (thunder in Swedish). I have enjoyed spinning it even though colors aren't my favorites. I finished my yarn yesterday; this was the first time I stretched wool directly from roving. Yarn is Navajo plied.
Kehrääminen on ollut ihanaa ja koukuttavaa, joten neulomukset eivät oikein etene. Näiden sukkien kanssa taitaa tulla itku ja parku koon suhteen, ne ovat edelleenkin vähän turhan väljät ja mahdollisesti liian lyhyet. Saa nähdä menevätkö vielä kerran purkuun. Kissasta ne ovat vallan hyvät.

I have enjoyed spining a lot so my knittings has been waiting to be knitted. I still might have some trouble with sizing of these socks. I think they are still too wide and they might be too short. I'm not sure if I should frog them today or later. Cat accepts them.

Powered by Qumana

8 kommenttia:

Leena kirjoitti...

Upeaa lankaa! Mainitsit, että ensimmäisen kerran kehräsit venyttämällä suoraan topsista. Miten sitten muuloin olet kehrännyt? Kysyn varmaan tyhmiä, mutta kun minua ei kukaan ole opettanut villan kehräämiseen, niin nuo tekniikat ovat hukassa.

Hanna kirjoitti...

Koska entinen rukkini kiskoi niin paljon, pilkoin topsin pienemmiksi paloiksi ennen venytystä. Ohuempaa soiroa kun on helpompi venyttää. Palastein topsin pituussuunnassa. Joissain kesän kehruukuvissa näkyy sellaisia ohuita villasuikaleita. Käsittääkseni nuo esivalmistelut vaikuttavat ainakin värijuoksujen pituuksiin, jos siis venyttää paksua topsia värivaihdot ovat pidemmät kuin "pienistä paloista" kehräämällä.

Ei minuakaan kukaan ole tässä asiassa opettanut, kurssilla opetettiin vain käsin karstatuista lepereistä kehräämistä.(Onhan sekin taito, mutta minulla ei ole aikaa karstata käsin, joten enemmän olisin hyötynyt noiden kaupallisten villojen käsittelyyn liittyvää opetusta). Spin control-kirjaa olen himoinnut, mainosten mukaan siinä olisi tietoa tästäkin asiasta. Kunhan näen sen retriitissä tiedän onko siinä sellaista uutta, joka kiinnostaa ja meneekö se ostoslistalle.

Lettu kirjoitti...

Ihastuttavaa lankaa, aah :)

Pia kirjoitti...

Ihanan värinen topsi ja kaunis lanka. Ehkä olisi itsekin pitänyt osallistua Tinan kuituklubiin.

pirle kirjoitti...

Hei, Pian blogista löysin tänne. Voitko kertoa kommentteja ja käyttökokemuksia siitä matkarukista, jolla kehräsit SIP-päivänä? Onko iso ero työskentelyssä verrattuna ns. perinnemalliin? Kiinnostaa, koska minua pyydetään silloin tällöin työnäytöksiin ja ison rukin kuljetus on usein ongelma.
Muhkean puhuttelevaa tuo ukkoslankasi!!

Hanna kirjoitti...

Minä en ole koskaan kehrännyt perinnerukilla, joten en osaa kertoa miten se eroaa omastani. Olen aina kehrännyt tehdasvalmisteisella rukilla. Tämä on ensimmäinen kaksipolkiminen ja siksikin helpompi ja kevyempi poljettava. Louet, jolla aikaisemmin kehräsin oli rullavetoinen ja se kiskoi lankaa, tämä scotch tension rukki on sen rinnalla helpompi kehrärättävä, kun saa itse päättää kuinka kovaa rukki vetää. Zeska on aloittanut perinnerukilla, joten hän voisi osata verrata rukkeja paremmin.

Ihmiset eivät yleensä pitäneet tuota minun rukkiani edes rukkina eli siinä mielessä se on todellinen näyttelyrukki. Jos menet näytöksiin autolla on melkein mikä tahansa pystyrukki kuljetettavissa helposti. Omani matkusti Leppävaaraan junalla ja metrolla, joten se on todellakin kannettavissa.

leena kirjoitti...

Kiitos Hanna
Taidanpa palastella pituussuunnassa minäkin topsini. Olin tänään Pirtin avoimien ovien tilaisuudessa ja kiertelin kehruuhallissa. Siellä kuulin että villa pitää kehrätä 70 % kosteana. Estää sähköisyyttä ja katkeamistakin. Kyllä tämä kehruu tieto tästä vähitellen lisääntyy.

Hanna kirjoitti...

Villa on varmaankin helpompaa kehrättävää kosteana, mutta olohuoneessa ei oikein viitsi käsitellä märkää villaa. Jossain kirjassa muistan olleen mainintoja suihkupullon käytöstä, mutta en ole sitä itse kokeillut.

 
design by suckmylolly.com