lauantai 5. syyskuuta 2009

Ei ihan keltaista Not quite yellow

Viime sunnuntaina aloittamani projekti alkaa olla valmis, olen kehrännyt kaikkiaan noin parikymmentä tuntia telkkaria katsellen. Keskiviikkoiltana sitten sain lankani valmiiksi. Valmiista langasta ei ole kuvaa ennen värjäystä.

I started this project last Sunday and it's almost done. I have spun about 20 hours while watching TV. Base yarn was finished on Wednesday.Kainuun harmas oli helppoa kehrättävää, säikeestä tuli aavistuksen karvaista.

Grey Finn sheep was easy to spin, ply is bit furry.

BFL oli kaikkein helpoin kehrättävä, sillä se ei ole kovin liukasta.

BFL was easiest to spin because it isn't too slippery.

Merino-bambusekoite vaati pitkää pinnaa, sillä se oli liukasta, sain sen silti valmiiksi yhdessä illassa.

Merino-bamboo blend was trickiest to spin because it's slippery.

Värjäys ei mennyt ihan suunnitelmien mukaan. Aluksi lanka oli mielestäni liian laimean keltaista joten lisäsin kattilaan vähän väriä. Lopputulos ei sitten olekaan keltainen vaan oranssi. Ihan kaunishan tuo on, mutta tällä langalla ei voi osallistua Sockdowniin, jos ei tee Wendyn sukkia.

Dyeing didn't work like I planned. First yarn was too pale yellow so I added some dye to my kettle. Result isn't yellow it's spicy orange. It's beautiful but I can't participate to Sockdown with this yarn if I'm not going to knit some of Wendy's socks.

Aina ei voi onnistua, ei edes joka kerta. Nyt pähkäilen mitkä sukat tästä tulee. Lankaa on 140 grammaa eli se riittää pitkävartisiinkin sukkiin. Mysteerisukat kiinnostaisivat, mutta ohjeen seuraavan osan ilmestyminen ei tee niistä hyvää matkaneuletta. Ensi viikolla on tiedossa useampi tunti junailua eli sukat edistyisivät hyvin, jos vain ohje on mukana.

But you can't success always. Now I have to decide what to knit with this yarn when it dries. I have 140 grams (nearly 5 oz) of it so I have enough yarn to knit any sock pattern I like. I'd still like to knit mystery socks but pattern release time isn't perfect for me. I need a pattern to take along to train on Monday and second clue is published on Tuesday.Powered by Qumana

11 kommenttia:

hanna_h kirjoitti...

Minun näytöllä tuo lanka näyttää vielä ihan keltaiselta, tosin oma keltaisen määritelmäni onkin aika laaja ;) Kaunista se jokatapauksessa on!

Villasukka kirjoitti...

Merino-bambussa näkyy ihana kiilto. Ja kauniin, syksyn keltaista siitä tuli!

Eevu kirjoitti...

Ihana lanka, edelleen. Jos et keksi sille mitään käyttöä, mulle voi aina lahjoittaa :P

Hanna kirjoitti...

Kyllä minä siitä vielä sukat teen. Keltaisen ja oranssin raja on häilyvä, mutta luonnonvalossa tuo on melkoisen punasävyinen ollakseen keltainen, kylppärissä se näyttää ihan keltaiselta. Ihan vielä se ei ole kuiva, mutta aamulla pääsen luomaan silmukoita sukkiin. jotkut sukat pitää saada junamatkalle mukaan tehtäviksi. Joko aloitan Swan Songit tuosta langasta tai sitten etsin varastosta sopivan langan Angee.sukkiin.

kaisa kirjoitti...

Kaunista lankaa!

Samma kirjoitti...

Todella kaunista lankaa <3

Jinann kirjoitti...

I love spinning with BFL - it's so easy to control. I also like the Finn - especially the luster!

Even though the color didn't turn out as you expected, it's still very beautiful yarn.

Rina kirjoitti...

Värjäsitkö rullassa vai vyyhdillä?

Hanna kirjoitti...

Vyyhdillä lopulta. Kirjoitin kokemuksesta Maacraft-ryhmässä ja sanoisin, että ihan turhaan mainostavat rullia värjäys tarkoitukseen ei nimittäin onnistu ja märkää ja puoliksi värjättyä lankaa on erittäin epämiellyttävä vyyhdittää.

Rina kirjoitti...

Niin mä vähän pelkäsinkin. Enkä näe ihan järkeä siinäkään, että kierteen tasoittaisi siinä rullassa, höyryttämällä ne. Märän langan vyyhdittäminen ei tosiaankaan ole kivaa. Tuotko langan näytille SIP-päivään?

Hanna kirjoitti...

Voin ottaa langan mukaan tosin se on kiinni sukissa.

 
design by suckmylolly.com