sunnuntai 2. joulukuuta 2007

Sukkakerhoilua Sock clubbing

Innokkaana sukankutojana haaveilin jo viime vuonna johonkin kaupalliseen sukkakerhoon liittymisestä. Erityisesti haaveilin liittyväni Blue Moon Fiber Artsin sukkakerhoon ja siksipä liityin postituslistalle jo kesällä. Viime kuun alussa sitten tuli viesti vapaista paikoista kerhossa ja mietittyäni asiaa yön yli päätin ilmoittautua mukaan. Mahduin joukkoon joten nyt vain odotellaan ensi kuuta ja ensimmäistä pakettia.

I'm quite sock knitting enthusiast so I dreamed about joining some sock club last year. Especially I dreamed about Sock Club of Blue Moon Fiber Arts so I added myself to a their mailing list last summer. At the beginning of November they finally send me an email about club. I thought about it one night and decided to sign up. I'm in so now I'm just waiting January to begin and first club packet to arrive.


Kuluneella viikolla törmäsin blogikierroksella myös hiukan toisenlaiseen sukkakerhoon, siinä on tavoitteena neuloa joka kuukausi sukkapari jo varastossa olevasta langasta. Ilmoittautumisen jälkeen minut valtasi huoli, onko minulla tarpeeksi sukkalankaa vai pitääkö minun kiireesti ostaa lisää sukkalankaa. Päätin tehdä inventaarion sukkalangoistani ja niitä on taatusti riittäväsi tähän projektiin. Kuviin pääsivät vain kokonaiset kerät ja vyyhdit ja vajaitakin on useampien sukkaparien verran.

Last week I found another sock club on my blog roll. This is different one because you are not allowed to buy more sock yarn for project of the month all sock yarns should come from your stash. After signing up I was worried that I don't have enough yarn to knit 12 pairs of socks so I probably should buy some skeins immediately. Today I invented my sock yarns and I'm quite sure that I have enough yarn to this project.


Tänään alkaa joulun odotus, yleensä olen käynyt adventtikirkossa (vuoden ainoa kerta), nyt olo tuntuu niin nuhaiselta että taidan jättää väliin. Sitäpaitsi viimevuotisesta kerrasta jäi paha mieli, saarnassa kun arvosteltiin suorasanaisesti meitä, jotka tulemme vain juhlapyhinä kirkkoon. Olisivat mokomat onnellisia, että edes kerran vuodessa kirkoista täyttyy eturivin lisäksi muutama muukin. Maksavana jäsenenä minulla lienee oikeus käydä kirkossa juuri niin usein tai harvoin kuin mieli tekee.

Today is first Advent so I'm waiting for Christmas. Quite often I have taken part in a Mass on first Advent (only time in a year) now I'm feeling like I'm going to have a flu so I'm not going.


Joululauluradio aloitti tänään, virittelin sen aamuni iloksi ja aloitan joulun odotuksen hiukan tukkoisen nenäni kanssa.


Jotkut kyselevät aina huolissaan puupuikkojen taipumisesta ja mitä sille voisi tehdä. Minusta se on luonnollinen osa neulomista, mutta minulla vääntyvät teräspuikotkin.

Some people are worried about their wooden needles bending while using them. I think it's quite natural I can bend needles made of steel too.

Posted by Picasa

12 kommenttia:

jules kirjoitti...

Mäkin olen katsellut sillä silmällä noita klubeja. Eniten himottaisi ehkä se hello yarn:in kehräysklubi..
Niistä karstoista; Mulla oli toikan noi laina karstat. Ero on musta huikea noiden uusien ja vanhojen välillä.
Ensiksi oli aika pettynytkin noihin uusiin. Tuntuivat tosi "jäykiltä". Piikit on aika pystyssä ja teräviä (kädet verillä)
Kun noilla oli hetken karstaillut, tottui niihin.
Vaikuttavat ainakin oikein laadukkailta.

Hanna kirjoitti...

Tuo jäykkyys minuakin omissani harmittaa, kädet ovat ihan verillä pienestäkin yrityksestä. Minun omissani on myös minun makuuni liian paksut "kahvat" ja se ei sovi pienille käsilleni. Täytyy varmaan kirjoittaa pukille noista Toikan karstoista.

Mari kirjoitti...

Minäkin tulin juuri adventtikirkosta. Onpa kurjaa, että pappi on mennyt tuollaisia möläyttämään saarnassaan - kyllä kirkossa pitäisi olla tilaa myös niille, jotka siellä harvoin käyvät. Mullakin on viime aikoina harventunut kirkossa käynti, kun aiemmin olin siellä suunnilleen joka sunnuntai, töissä näes. Sitten kun lopetin ne työt, niin eipä sitä tule lähdettyä, ja kyllä loukkaantuisin, jos minua alettaisiin sen vuoksi arvostelemaan, että tulen nyt "vain" adventtina ja jouluna ja ehkä pääsiäisenä kirkkoon. Joka tapauksessa hyvää adventin aikaa sinulle - ja mukavaa sukkakerhoilua! :)

Maijamirjami kirjoitti...

Jos haluat hengellistä joulutunnelmaa takuuvarmasti ilman moralisoivia kirkonmiehiä (onneksi on paljon muunkinlaisia), kannattaa valita kirkkokonsertti. Koska oma lehmä on peräpäätä myöten ojassa, mainitsen ohimennen Vantaan Kamarikuoron konsertin Lähetyskirkossa Vuorimiehenkadulla Lucian päivänä 13.12. klo 19. Takuuvarma tunnelma ja blogituttuja (Ilu ja minä) tarjolla, tervetuloa!

Hanna kirjoitti...

Maijamirjami tuo konsertti vaikuttaa hyvältä vaihtoehdolta. Kauneimpia joululauluja käyn myös laulamassa mielelläni (ja työtovereiden kauhuksi laulan jouluradion mukana kaikki tutut laulut).

KaraMelli kirjoitti...

Toisaalta ehkä ymmärrän papin töksähtävyyden. Voi olla ehkä turhauttavaa valmistella jumalanpalveluksia ympäri vuoden ja kuitenkin vain kerran tai pari vuodessa ihmiset kiinnostuvat. Toisaalta, nämä nykyajan saarnat on melko kesyjä siihen, mitä ne on aikoinaan olleet.

Pikaista paranemista sinulle ja hyvää joulun odotusta (kaikesta huolimatta) :-)

Ziina kirjoitti...

onpas ihana kasa sukkalankoja! Olin kerran joulukirkossa ja pappi piti samanlaisen saarnan, ei ole sen jälkeen tullut käytyä kuin pakollisissa tilaisuuksissa.

Liza kirjoitti...

Hei!

Mistä olet ostanut nuo ylemmässä kuvassa olevat ihanat langat ja mitä olet aikonut tehdä niistä?

katriina kirjoitti...

Tykkäät varmasti STR -klubista.
On ollut tosi kiva vuosi:).
Luultavimmin eka paketti saapuu helmikuun lopulla, niin ainakin tänä vuonna. Varsinkin kun 2007 klubin vika lähetys on vielä tulossa tässä kuussa.

Hanna kirjoitti...

Liza: ylemmässä kuvassa on monenlaisia ulkomaan lankoja. Wollmeisea, Lornaa (tilattu Wolhallasta) ja onpa joukossa jokunan vaihdoissa saatukin, joista tuo alareunan vihreä tuli Socktopusista. Vetoa olen ostanut Sypressistä.

Anonyymi kirjoitti...

Your last package is on the way. I'm glad to see that you are enjoying the book. Hope that you like your last package as much!

Your SP11 Pal

Nic kirjoitti...

Hei Hanna!
Thank you for the lovely Christmas spice postcard, it really made my day!
Happy Christmas wishes to you too!
Nic

 
design by suckmylolly.com