sunnuntai 30. syyskuuta 2007

Sukkia sukkia enemmän sukkia Socks socks and more socks

EDIT. Lanka uhkaa todellakin loppua kesken, siksipä kysynkin löytyykö kenenkään jämälangoista noin 25 grammaa Jitterbugia värissä Sahara? Kauppaankin toki voisin mennä, mutta sitten minulle jää taas liiaksi ylijäämälankaa. Maksan toki langan, joko rahalla tai langalla. Mikäli sinulla on ylimääräistä Saharaa laita viestiä joko kommentteihin tai spostiin (puikotellen at gmail piste com).

Edit 2. Lankavaihto sovittu.

Aloitin eilen aamulla Pomatomukset ja sukanvarsi syntyi helposti. Pidän tuosta kuviosta, se on helppo oppia ja muistaa. Jitterbugia on mukava neuloa, sitä tuntuu hupenevan tähän sukkamalliin sellaisella vauhdilla (pelkkään varteen on mennyt yli 30 gramma lankaa), että taidan poiketa huomenna ostamassa lisää lankaa.


I started new socks on Saturday morning and now I have first leg ready. I really like Pomatomus pattern it it easy to learn and follow. Jitterbug is wonderful to knit, but I need more of it to finish both socks. So I'm going to do some yarnshopping tomorrow.

Olin eilen aikeissa mennä jumppaan, mutta se oli peruutettu ohjaajan sairastumisen takia joten neulomisaikaa oli tavanomaista lauantaita enemmän. Niinpä sitten istuin sohvalla, join teetä ja neuloin. Kissa kävi aina välillä vaatimassa huomiota ja silittelyä.


I was going to do some exercise yesterday but lesson was canceled because instructor was sick so I had more time to knit than I have on most Saturdays. I sat on sofa all day, drunk some tea and knitted. Cat came to sofa couple of times to have some attention and cuddling.


Perjantai-iltana tikuttelin valmiiksi toisen Embossed leaves socksin ja nyt minulla on jo toinen joululahjasukkapari odottamassa paketointia. Tuon mallikuvion oppimiseen minulla meni aikaa yhden sukan verran. Näiden sukkien kärki on mielestäni todella kaunis, harmi ettei minulla ole sopivia jalkoja tai pingottimia näille sukille kuvausta varten. Puikot olisivat saaneet olla hiukan pienemmät ja tuo aloitus hiukan löysempi, muuten vallan ihanat, teen varmaan toisetkin.


On Friday evening I finished another Embossef Leaves sock and now I have my second Christmas present sock pair ready for packing. It took me one sock to learn the pattern other one was easy to do. I like the toe of these socks very much it so beautiful. I'm so sad that I don't have bigger blockers or fitting feet to these socks so that I could get pictures of the toes. I should have used smaller needles for these socks, but I didn't have 2 mm rosewood needles and bamboo is too flexible. Cast on is little bit tight but I like these. Someday I'll do another pair.

Malli/Pattern: Embossed Leaves Socks (Favorite Socks, IK 2005 Winter)
Lanka/Yarn: Spirit (75 % wool, 25 % nylon) 70 g
Puikot/Needles: 2,5 mm ruusupuut/rosewoodRavelry-kutsu saapunee muutaman päivän sisällä, harmi vaan että seuraaville viikonlopuille on muuta tekemistä.

I'm going to have my Ravelry invitation any day now, unfortunately I'm busy on three coming weekends.

Posted by Picasa

5 kommenttia:

uhoava gnu kirjoitti...

Tuo Embossed Leaves on kyllä niin kaunis malli, että harmittaa kun en IKta ole tilannut... Mutta voihan niitä ihastella täällä blogeissa ;)

Hanna kirjoitti...

Minullekaan ei ole tullut tuota lehteä niin kauan, että sieltä olisin ohjeen bongannut. Onneksi tuossa Favorite Socks-kirjassa oli tämänkin kaunokaisen ohje.

Anna kirjoitti...

Lanka loppuu sullakin kesken. Mä en siis ole aioa, joka sai lankaa kulumaan kauheasti. Ei mullakaan yleensä kulu yli 100 g lankaa sukkiin. Mä tein sukat koossa 38-39 ja puikot oli kokoa 2,5. Otti kyllä tosiaan päähän, kun oli ostanut langan Tukholmasta, niin ei voi poiketa ostamaan lisääkään. Sukan kärjestä tuli sitten yllättävän värinen, kun en viitsinyt purkaakaan.

Hanna kirjoitti...

Minä onneksi löysin ystävällisen kanssaneulojan, jolla on ylimääräisenä kaipaamaani lankaa. Minulla lanka olisi saattanut juuri ja juuri riittää lyhyempi vartisiin sukkiin, sillä sukka painoi 56 grammaa.

Jitterbugissa on selvästi vähemmän metrejä kuin muissa ohuissa sukkalangoissa, lisäksi jostain blogista bongasin, että täysvillaisena se ei kestä kovin hyvin. Ihanahan tuota on neuloa, mutta taitaa tämän tason luksus jatkossa jäädä kauppaan.

Dominique kirjoitti...

hope to see you on Ravelry ! I am dominique003
Beautifull socks Hanna. I have those on my wishlist also. Plus I want to start the gansey-socks I saw you knitting this summer.

All the best

 
design by suckmylolly.com