lauantai 26. tammikuuta 2008

Sukkalangoista asiaa


Kantapäitä
Originally uploaded by hannaknitting
Ravelryssä oli tässä hiljattain puhetta lempisukkalangoista ja minä kerroin lempparisukkalankani olevan Lorna's Laces Shepherd Sock. Syy miksi pidän siitä näkyy oheisista kuvista. Kirjavat sukat kuvissa ovat vuoden vanhat Rolling Thunderit, ensimmäiset Lornan sukkalangasta neulomani sukat. Lanka olisi vaatinut hiukan tiukemman neuloksen, mutta löysyydestä huolimatta ne ovat säilyneet hyvin. Vertailukohtana on joululomalla valmistunut Eleanora-sukka, jonka tein Regia Silkistä (jota joku piti loistavana sukkalankana).

Käytän villasukkia päivittäin ja käytän niiden kanssa kenkiä, töissä sisäkenkiä ja työmatkoilla ulkokenkiä. Pesen sukat noin kerran viikossa tai kahdessa (käyttömäärästä riippuen, en pidä yksiä sukkia joka päivä) nurinpäin käännettynä, villanpesuaineella ja pesukarhun villaohjelmalla. Vastavalmistuneet sukat pesen yleensä käsin, Eucalanilla, mutta jos sukat valmistuvat sopivasti sukkapyykin sekaan laitettavaksi saatan laittaa ne pesukoneeseen muiden sukkien kanssa.

Lornan sukkalanka on liukasta ja vaatii ainakin minun käsialallani pienet puikot, mutta kestävyys on sitten sen mukaista. Jos rahaa sukkalankaan olisi käytössä rajattomasti tekisin kaikki sukkani Lornan sukkalangoista. Käyttösukissa pitää ehdottomasti keinokuitua mukana, sillä pelkkä villa on mielestäni liian pehmeää kengissä pidettäväksi. Ensi viikolla (tai viimeistään seuraavalla) päässen kokeilemaan Rokkaavaa sukkalankaa, saa nähdä miltä se tuntuu.

Vielä kun löytäisi täydelliset läpinäkyvät, mutta hiostamattomat työkengät, joissa voisi esitellä sukkiani...

Sukankutojat huom. olympiavuoden kunniaksi on alkamassa sukankutojien viisiottelu, lähtekää mukaan muutkin innokkaat.

Niin ja kuvat voi katsella suurempina, kun tuota mosaiikkia klikkaa

0 kommenttia:

 
design by suckmylolly.com