tiistai 20. toukokuuta 2008

Vanhan kissan uudet temput New tricks of old cat

Aina sanotaan, ettei vanha koira opi uusia temppuja. Viime yönä tuli todistettua, että vanhakin kissa voi oppia ja keksiä uusia temppuja palvelijansa iloksi. Ostin itselleni viime syksynä sarastusherätyskellon ja olen herännyt sen avulla koko talven. Kellon ideahan on, että valo syttyy hiljalleen ja sitten herääminen sujuu helpommin. Tehosteena minulla on ollut lampun soittamaa linnunlaulua ja innokas kissa. Kuluneen puolen vuoden aikana kissa on oppinut, että nousen ylös kun valo palaa.

In Finland we have a saying that old dogs can't learn new tricks. Last night I found out that old cats can learn and do new tricks. Last autumn I bought myself a wake-up light alarm clock and I have woken up with it all winter. Idea of the clock is that intensity of light grows and you wake up easier. After few months my cat has learned that I wake up when light is on and he is purring.

Viime yönä havahduin valoon ja ihmettelin kuinka vaikeaa silmien aukaiseminen voikaan olla, kissa naukui tyynyni vieressä aivan kuten aina normaaliin herätysaikaankin. Siinä sitten auoin silmiäni ja ihmettelin miksi en ollut kuullut linnunlaulua. Kun sain silmät auki huomasin, että kello oli 02:30. Kissa mokoma oli sitten laittanut valon päälle saadakseen seuraa yön tunteja viettämään. Laitoin lampun kiinni ja jatkoin uniani. Aluksi epäilin itse laittaneeni lampun päälle, mutta minä nukuin aika kaukana lampusta ja kissa istui epäilyttävän lähellä lamppua. Kerran aikaisemmin olen huomannut kissan istuvan päällä olevan lampun vieressä keskellä päivää, joten se on tainnut harjoitella tätä temppua jo jonkin aikaa.

Last night I woke up with light and wondered how difficult it is to wake up entirely. Cat had lots to say and he sat next to my pillow just like he does every morning. I tried to open my eyes and was curious why didn't I hear any birds this morning. When I finally got my eyes open I noticed that clock was only 02:30. Cat had turned on my wake-up light to get some company. I switch lamp off and continued sleeping. First I presumed that I have turned lamp on by myself but I slept quite far away from the light and cat was sitting too close to lamp.

Posted by Picasa

6 kommenttia:

kio kirjoitti...

tosi fiksu kissa, toivottavasti unohtaa tempun ;) Mun toinen kissoista välilä raapii yöllä pukukaapin ovea, vaikka tietää tasan tarkkaan ettei sais ja että ruiskutan päälle vettä, mutta kun haluu huomiota. Se on ainoa juttu mihin mä reagoin korvatulpat korvissa.

Villasukka kirjoitti...

Meillä taas Indy istuu pianon päällä ja heiluttelee urakalla taulua - kiva kolina. Saa vettä ruiskupullosta niskaansa, mutta tekee saman hetken päästä uudelleen. Kumpikin osaa istua oikeaan kohtaan kelloradion päälle, jotta sen saa hiljenemään. Ja kumpikin osaa istua/tassutella rukin polkimilla niin, että saavat rukin pyörimään :)
Ja joo, viinirypäleet ja kirsikkatomaatit on ihan ylivetoja. Ilkeä emäntä laittaa välillä yhden litsaantuneen/ylikypsän kirsikkatomaatin tyhjään rasiaan, rasia tiukasti kiinni ja keskelle keittiön lattiaa. Saa olla pitkään rauhassa.

Villasukka kirjoitti...

Siis tarkennus tohon edelliseen - emäntä saa olla pitkään rauhassa, ei se kirsikkatomaatti.

Liina kirjoitti...

Onpa viisas kissa! Meiän vaan huutaa ja ravaa ympäri kämppää. Haluisin itekkin tollasen herätyskellon, kun talviaamut ovat niin kovin vaikeita :)

milliini kirjoitti...

Kyllä ne on fiksuja elukoita. Keksii aina parhaimmat keinot herättää ennen kunnollista kellonaikaa :)

Itse herään siivoamaan useinkin ennen kuutta, kukkamullan kaivaminen on taattu keino saada nainen ylös sängystä.

Marjut kirjoitti...

Kissat, nuo ovelat pikku pas... kullanmurut. Meilläkin ne herättävät keskellä yötä tavalla tai toisella ja katsovat sitten hämmästyneinä: "Kappas, kun nyt satut olemaan hereillä, niin rapsuta!"

 
design by suckmylolly.com