sunnuntai 31. elokuuta 2008

Elokuun valmistuneet FOs of August


Sain eilen valmiiksi elokuun SixSox-sukat, niistä tuli vallan mukavat. Minua häiritsee hiukan, se että sukat ovat eri sävyä, vaikka ne ovat samasta vyyhdistä tehdyt. Lankana on Villamokan Mokkasukka (väri: Lounatuuli), joka oli kuten Trekking muutenkin, mukavaa neulottavaa. Sukat eivät jää omaan käyttöön, mutta en vielä kerro mihin tai kenelle ne ovat menossa.

I finished August's SixSox yesterday and I like them. I'm bit annoyed that they are different shade even though they are from same skein. Yarn is Villamokka's Mokkasukka (color: Lounatuuli) which was nice to knit like Trekking always is. These socks are not for myself but I'm not telling yet who is going to have them.


Kysyin eilen tuota hattukokoasiaa äidiltäni ja hän sanoi, ettei tuo newborn-koko (14 tuumaa) välttämättä mahdu kaikille vauvoille edes vastasyntyneenä. Niinpä minä sitten neuloin toisen lakin hiukan suurempaa kokoa (child 18 tuumaa), sen pitäisi mahtua noin puolivuotiaalle. Onkohan amerikkalaisten lasten päät pienempiä kuin suomalaisten? Tuossa ohjeessa aikuisen koko oli 20 tuumaa, ainakaan minun päähäni se ei sopisi enkä ole mitenkään äärimmäisen suuripäinen.

I asked about bonnet sizes from my mother and she said that newborn size (14" ) wouldn't fit for all newborns, it might fit for smaller ones. So I knit another with larger size called child (18"), it should fit for a six months old. I wonder if Finnish babies have larger head than babies in Unites States. In pattern adult sized bonnet had 20" circumference and it would be too small me and head isn't big at all.Olin kuun vaihtuessa reissussa ja neuloin nämä sukat pääosin matkalla. Tuolla ne nyt odottavat sopivia jalkoja lahjalaatikossa muiden lahjasukkien kanssa. Laatikkoon on vuoden aikana kertynyt kymmenisen paria sukkia ja jouluun on vielä monta kuukautta, hyvä minä.

I was away from home when August begun and I knitted these socks on tour. Now they are waiting for fitting feet in my present box with other present socks. There is ten pairs of socks in my box and Christmas is still far away. 


Olympialaisten aikana (en katsonut kisoja) neuloin lopulta Aura-huivini valmiiksi. Viime viikolla se on lämmittänyt minua työmatkoilla.

I finished Aura shawl in Ravelympics ( I didn't watch sport at all). I have used my new shawl on the way to work last week.

Nyt minun pitäisi ottaa elokuun alussa aloittamani sukkakerhosukat työn alle, sillä loppukuusta tulee seuraava lähetys. Lisäksi haaveilen aloittavani Embossed Leavesit Titityyn kerholangasta. Syyskuu on taas viisiottelukuukausi, tällä kertaa kisasukka on kaksivärinen. Sockdownia varten olen jo valinnut ohjeen ja lankakin on valmiina, aloittaa ei kuitenkaan voi ennen huomista. Mistä saa ostettua lisäaikaa ja -käsiä? Onneksi olen täydentänyt sukkapyörövarastoani, ei haittaa vaikka töitä olisi kesken enemmänkin.

Now I should knit my RSC socks which I casted at the beginning of this month because next shipment is coming at the end of September. I would like to cast on Embossed Leaves with my Titityy sock club yarn. September is Sock Knitter's Pentathlon month, this time sock is going to be knitted with two colors. I have already picked a pattern and bought yarn for September's Sockdown but I can't start until tomorrow. Where can I buy more knitting time and some extra hands? Luckily I have bought more circular for my sock knitting so I can have more socks on my needles at same time.

6 kommenttia:

Sahrami kirjoitti...

Pohjoismaalaiset(skandinaavisen perimänomaavat) vauvat OVAT suurempia kuin ameriikkalaiset, ero on ihan merkittävä (tyyliin Jenkeissä keskiarvovauva painaa syntyessään 3kg, Suomessa 3,5kg, en tiedä tarkemmin). Tätä ihmetellään edelleen... Ja jos ohje on vanha niin mitoitus voi olla TODELLA niukkaa, langanmenekin minimoimiseksi.

Hauska idea käyttää ilmapalloja pingotuksessa (muutenkin kuin pipossa), taidanpa hyödyntää jos tarve tulee...

Hanna kirjoitti...

No se selittäisi tuon hattukoon, sillä äitini sanoi ettei tuo mene vauvalle, jos painoa on yli 3,5 kiloa. Suomessahan suurin osa vauvoista on tuon 3,5 kiloa ja monet ovat jopa yli sen. Ohje ei ole kovin vanha, käsittääkseni tältä vuosituhannelta.

Nna kirjoitti...

Muistan joskus kuulleeni, että Jenkeissä synnytyksiä käynnistetään ennen aikaisesti. Syynä tähän on kai se, että saataisiin ihania pieniä vauvoja, eikä äidin kroppa menisi niin pahasti "pilalle".

Mari kirjoitti...

Ihania vauvaneuleita, myös tuossa ed. postauksessa! :) Ja kauniit ovat molemmat tekemäsi sukat. Ei minusta ainakaan noissa sinisissä sukissa näy sävyeroa, mutta livenä ovat kenties erilaiset?

Heh, hauska lukea noita kommentteja, että suurin osa vauvoista on yli 3,5 kg. Meidän molemmat pojat ovat olleet alle 3-kiloisia, ja itse asiassa äitini kymmenestä lapsenlapsesta on tainnut ainoastaan kaksi olla yli 3,5 kg; viisi on ollut alle 3-kiloisia syntyissään, vaikka ajallaan ovat tulleet. :) Että ei ainakaan meidän suvussa pidä nuo keskiarvot paikkansa. ;)

Hanna kirjoitti...

Ei toki kaikki vauvat ole yli 3,5-kiloisia ja ainakin ennusteen mukaan noiden neuleiden saajankin pitäisi olla noin kolmekiloinen, vaikka syntyisi vasta oikeaan aikaan. Keskiarvoissa toki näkyy se, että osa syntyy jopa nelikiloisina. Ja ainahan päänympärys ei ole suoraan verrannollinen painoon, mutta äitini vain muistutti, että osalla vauvoista on jo syntyessään isompi pää kuin tuo pienempi lakki on.

Anonyymi kirjoitti...

Kätilöopiston lääkäri väitti, että ensisynnyttäjän vauvat painaa tätä nykyä keskimäärin 3,8 kg Suomessa (täysiaikaiset mukana laskussa). Ei minullakaan noin isoja vauvoja ole ollut ja päänympäryksetkin ovat vastasyntyneillä olleet alle 14 tuuman. Ovat kyllä sitten myös kasvaneet keskimääräistä "pienempi päisinä".

 
design by suckmylolly.com