sunnuntai 24. elokuuta 2008

Villatakki vauvalle Cardigan for baby

Kävin perjantaina lähimmässä lankakaupassa ostamassa lankaa työkaverin vauvan villatakkia varten. Pitkän pohtimisen jälkeen päädyin Hjertegarnin Merino Silkiin,  jossa on merinon ja silkin lisäksi myös bambua. Sateisena päivänä otetuissa kuvissa väri ei toistu aivan oikein, lanka on oikeasti punaisempaa. Ostin Knitter's Almanacin aikoinaan juuri tämän ohjeen takia, mutta tuo hihojen tienoo meinasi olla ylivoimainen. 


I visited my nearest yarn shop on Friday and bought some yarn to knit a sweater for baby of my collague. It was ard to choose which yarn to buy but finally I decided to buy some MerinoSilk from Hjertegarn, there is also some bamboo in this yarn. It has been a rainy day so colors aren't perfect in pictures. I bought Knitter's Almanac just because of this pattern but I found sleeves quite complicated.


Hain ja löysin apua Ravelrystä ja sain lopulta homman hoidettua ilman yhtään saumaa. Pikkuisen mietin miten ne ylimääräiset silmukat lisätään helpoiten. Lopulta päädyin nostamaan hihasilmukat erillisille puikoille ja tein vartaloon tarvittavat lisäsilmukat ketjusilmukka-aloituksella. Kun sitten vartaloa oli neulottu pari kerrosta otin ketjusilmukka-aloituksen vapaat silmukat yhdelle sukkapuikolle ja jaoin loput hihasilmukat kahdelle muulle sukkapuikolle ja tein hihan suljettuna neuleena. Nyt ei ole takissa yhtään saumaa, muutaman tuuman neulomisen jälkeen koko takki on valmis. 

I looked and found advice for sleeves from Ravelry and managed to knit this garment without any seems. I put sleeve stitches to holders and add recuired stitces with crochet cast on. I knit couple of rows body part before I took stitches from crochet cast on to one dpn and devided sleeve stitches to two dpns and knitted sleeve as a round. Now there isn't any seems on this sweater and after knittinf few inches it finished.

7 kommenttia:

kio kirjoitti...

mullakin on tuo tekeillä. Onko sulla 4.5tuumaa ennen hihoja kuten kirjassa on? otin mandarin petit lankaa, mut siinä on eri tiheys ja silmukoita mulla on vähän enemmän. Mikä sun takin vartalon ympärys on ennen hihoja? kiitos etukäteen vastauksesta

Anni kirjoitti...

Tosi sievä vauvantakki on tulossa!
Varmasti unelmanpehmeää lankaa.

Hanna kirjoitti...

Hihojen alkuun on ohjeen mukaiset 4.5 tuumaa ja takin ympärys hihojen yläpuolelta on noin 22 tuumaa kun sen äsken pikaisesti mittasin. Tiheys ei minullakaan ihan täsmää silmukoita on tuumalla 6-7 ei viisi kuten ohjeessa on. Uskoisin tuon silti mahtuvan vauvan päälle.

kio kirjoitti...

kiitos! Mulla taitaa olla suurin piirtein samankokoinen ennen hihoja, olen nyt siinä vaiheessa.

Samma kirjoitti...

Hyvältä näyttää!
Myös meille muutti tällä viikolla Knitter's Almanac tämän ohjeen vuoksi.

Niina kirjoitti...

:) kivalle näyttää.

Saako laittaa talkoista kuvaa blogiini?

Bobbi kirjoitti...

Isn't Ravelry grand!?!

 
design by suckmylolly.com