perjantai 19. lokakuuta 2007

Kirjakaupan kauttaa kotiin

This post about new book is only in Finnish because Sock book is translated to Finnish (published also in Danish).

Perjantain kunniaksi päätin käydä ostamassa jotain kivaa itselleni, vielä töistä lähtiessäni en tiennyt mitä ostaisin tai minne menisin, Marimekon ysmy hiukan houkutteli. Niinpä sitten matkustin keskustaan työpaikalta ja päätin käydä tilaamassa Aku Ankan ihan omaksi ilokseni, kun sen kerran sai edullisesti vain tänään ja huomenna. Matkalla lehtitilausta tekemään päätin pyörähtää kirjakaupassa. Olin kuluvalla viikolla huomannut uuden suomennetun sukkakirjan ilmestymisen, joten sitä oli päästä selailemaan. Hintaa pidin lehti-ilmoituksessa kohtuullisen korkeana, mutta selailtuani kirjaa tovin kaupassa päätin ostaa sen. Kuvat olivat kivoja, sukat oli neulottu ohuesta sukkalangasta ja ennenkaikkea siksi, että kustantaja oli päättänyt käännättää sukkakirjan suomeksi.

Stine Hoellgard Johanssenin Suloiset sukat on selailujen perusteella vallan monipuolinen sukkakirja. Sen mallit ovat melko pelkistetyn näköisiä ja suuri osa sukista onkin sileää neulosta, mutta silti kirjassa on monta mielenkiintoista ja toteuttamiskelpoista ohjetta. Suureksi ilokseni suurin osa malleista on toteutettu ohuesta sukkalangasta, sen neulominen sopii minun käsilleni paremmin kuin noiden paksumpien. Ohjeiden joukossa on todella hauskoja oivalluksia; sukanvarsi on tehty virkaten tai koko sukan päällinen on virkattu. Myös sukkien neulominen kahdella puikolla on minulle ihan uusi juttu.

Samaan sarjaan kuuluu kaksi muutakin kirjaa, niitä en edes selannut, sillä 100 euroa kolmeen neulekirjaan on mielestäni melkoinen summa näin äkkiseltään.

Vielä tänä viikonloppuna en taida päästä sukkakirjasta mitään neulomaan, sillä huomenna pitäisi vielä karstata villaa sunnuntain kurssipäivää varten (ja vähän jo varastoon mahdollista tulevaa rukkia varten, onhan se mukava päästä heti tosi toimiin).

0 kommenttia:

 
design by suckmylolly.com